La Galeriile Sabion se deschide expoziția „Take a seat”

Joi, 21 februarie 2019, de la ora 18:00, Galeriile Sabion vă invită la un nou eveniment dedicat artiștilor români. De această dată vor fi aduse în prim plan vitralii, sticlă mozaic, mozaic în relief, mozaic din pietre de râu, vitralii tip Tiffany și restaurare de mic mobilier.

Afis expozitie „Take a seat” – Elena Borundel – Galeriile Sabion

Creatoarea lor, pe numele ei Elena Borundel, este artist plastic, teolog, scenograf, profesor la Școala de Arte și a fost expert consultant la Secția Decorațiuni interioare a Școlii de Artă a Municipiului București în perioada 2007-2016. Are în prezent 17 expoziții personale de artă decorativă și artă religioasă.

Elena Borundel s-a născut la 25 mai 1968 în Bucureşti. Este licenţiată a Academiei de artă  Bucureşti din anul 1996, iar din 2014 este şi absolventă a Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Iustinian Patriarhul”– specialitatea Artă Sacră și a masterului cu același profil, programul „Arta Sacră în Contemporaneitate” în 2016.

Spațiul expoziției nu este ales la întâmplare, întreg conceptul Galeriilor Sabion fiind realizat de artiști români, locația fiind desemnată în anul lansării ca fiind Cel mai frumos magazin din lume, obținând deasemenea premii pentru maniera de expunere și inovație în amenajarea spațiului.

Între cei care au expus de-a lungului timpului aici se numără bijutierul Lazăr Markowitz, băcăoanul care semnează sub numele Gianni Lazzaro, Emilia Marinescu și Nicolae Dumitrescu, Marie Dăscălescu, dar și copiii bolnavi de cancer aflați sub tratament în secția de Oncologie Pediatrică a I.O.B.

  • Expoziția Take a seat poate fi vizitată în intervalul 21 februarie – 15 martie, 2019, între orele 11:00 și 19:00, la Galeriile Sabion, Calea Victoriei 68 – 70, București.