Vrem inapoi statia 178 Sala Palatului pe strada Ion Campineanu!

Fosta statie 178 Sala Palatului de pe strada Ion Campineanu ❘ Foto: GIC Sala Palatului

UPDATE 2: Din data de 1 martie 2018 autobuzul 178 a revenit la vechiul traseu, capatul de linie fiind pe str.Ion Campineanu, intoarcerea facandu-se prin str.Ion Brezoianu vezi detalii AICI si AICI.

UPDATE 1: Am mai trimis inca o petitie autoritatilor in cauza si iata ce raspunsuri am primit:

Din punctul nostru de vedere, aceste raspunsuri sugereaza o deschidere a Politiei Locale a Municipiului Bucuresti si  a Brigazii de Politie Rutiera Bucuresti pentru rezolvarea situatiei si acordarea sprijinului necesar RATB-ului, o slaba comunicare intre cele 3 institutii si o tendinta a RATB spre alegerea celei mai la usoare solutii, fara sa tina cont deloc de interesele locuitorilor zonei si ei platitori de bilete si abonamente. De aceea, vom continua demersurile noastre pentru revenirea autobuzului 178 la traseul initial si va vom tine la curent.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Din 1 Mai 2017 statia Sala Palatului a autobuzului 178, din strada Ion Campineanu, a fost desfiintata. RATB a motivat ca a luat aceasta masura din cauza frecventelor blocari datorate autoturismelor parcate neregulamentar în zona strazilor Ion Câmpineanu – Ion Brezoianu – Valter Mărăcineanu.

Grupul de Initiativa Civica Sala Palatului, in numele cetatenilor care locuiesc in zona Sala Palatului (str. Ion Campineanu, Brezoianu,  intr. Victor Eftimiu, intr.Rigas,  str.Oteteleseanu, Matei Millo,  G.Vraca si adiacente), a transmis catre RATB o adresa scrisa in care a solicitat ca linia autobuzului 178 sa revina la traseul initial. Acest autobuz este singura legatura a locuitorilor cartierului  Sala Palatului (multi dintre ei de varsta a II-a si a III- a, carora in prezent le este greu sa strabata pe jos, cu sacose si bagaje, o distanta mult mai mare) cu Piata Matache, Carrefour Orhideea, Kaufland Basarab si  Gara de Nord.

Locuitorii zonei s-au confruntat ei insisi de multe ori cu problema blocajelor autobuzului 178 datorate parcarii neregulamentare a masinilor.
Dar nu este normal ca ei sa fie cei „pedepsiti” pentru lucruri pe  care le fac conducatorii  auto care nu vor sa  isi parcheze masinile in locurile special amenajate pentru ca trebuie sa plateasca o taxa ( si care contrar parerii generale, exista, de ex. parcare langa Hotelul Novotel, parcare subterana Intercontinental),  ci gratis pe domeniul public sau pe partea carosabila, blocand astfel atat circulatia mijloacelor de transport in comun, cat sia altor autoturisme, a ambulantelor, a masinilor de pompieri, etc.

Pentru rezolvarea aceastei probleme trebuia fie solicitat ajutorul  Administratiei Strazilor, Politiei Locale Sector 1 si al altor institutii abilitate.

Anuntul desfiintarii statiei 178 Sala Palatului pe site-ul RATB
Anuntul desfiintarii statiei Sala Palatului intr-un autobuz 178

A fost insa mai simplu ca statia sa fie desfiintata; instiintarea de pe site-ul RATB nici macar nu contine, ca celelalte anunturi, motivatia acestei masuri.

Ea a fost comunicata prin afise amplasate doar in interiorul autobuzelor, „uitand” sa anunte modificarea si celor care, chiar si in prezent, se intampla sa mai astepte in fosta statie 178 Sala Palatului.

 

Va prezentam in continuare raspunsul primit de la RATB:

Biroul Relaţii Publice
Nr. înregistrare:94562/03.07.2017Stimate Petent,Vă mulțumim pentru timpul acordat transmiterii acestui mail către Regia Autonomă de Transport București. Referitor la sesizarea Dumneavoastră dorim să vă precizăm că traseul Liniei 178 a fost modificat din cauza frecventelor blocări rezultate în urma autoturismelor parcate neregulamentar în zona Strada Ion Câmpineanu –Strada Ion Brezoianu – Strada Valter Mărăcineanu.Precizăm că R.A.T.B. a sesizat în numeroase rânduri, atât în scris cât și operativ prin dispeceratul propiu, autoritățile competente despre situațiile în care vehiculele erau parcate neregulamentar pe traseul de întoarcere al Linie 178.

Cu toate demersurile efectuate de către Regie, în primele trei luni ale anului au fost înregistrate 30 de cazuri, totalizând blocări ale circulației mijloacelor proprii ce au însumat un număr de circa 570 de minute de întârzieri. Astfel s-a ajuns la nerespectarea programului de circulație a mijloacelor de transport în comun, la creșterea perioadei de succedare a acestora și implicit la justificate nemulțumiri exprimate de beficiarii actuali.

Nu în ulimul rănd a existat riscul acroșării vehiculelor parcate iliegal de către autobuzele Regiei fapt ce ar fi dus la tragerea la răspundere a conducătorilor R.A.T.B.

În acestea condiții regretăm dar Linia 178 nu mai poate funcționa pe arterele amintite anterior.Pentru orice alte informații sau detalii vă rugăm nu ezitați în a ne scrie pe adresa de mail info@ratb.ro

Cu stimă,
Constantin Tobescu
Şef Birou Relaţii Publice

Consideram acest raspuns nesatisfacator si solicitam in continuare RATB, Administratiei Strazilor, Primariei Sectorului 1, Politiei Locale Sector 1, Politiei Rutiere si tuturor institutiilor abilitate rezolvarea acestei probleme, fiind convinsi ca si in Romania legile pot fi respectate de catre toata lumea !