NU parcarii subterane Sala Palatului !

NU distrugerii spatiilor verzi ale Bucurestiului !

UPDATE 22 septembrie: Suntem dezamagiti, ieri consilierii CGMB au votat proiectele cu mare repeziciune si fara nicio opozitie – consilierii PNL, PMP si USB au plecat din sala, ceea ce nu credem ca e normal – noi trebuie sa continuam actiunea .

Am publicat o petitie online, pentru a ne exprima dezaprobarea cu privire la realizarea proiectului parcarii subterane de la Sala Palatului si pietruirii spatiului verde de la intrarile principale ale salii si pentru a  solicita consilierilor CGMB să nu aprobe proiectul acestei parcari, pe care o consideram inutila.

Consideram gresita ideea construirii acestei parcari, plecand de la exemplul celei de la Universitate, ocupata mult sub capacitate, strazile adiacente fiind in continuare sufocate de masini, zona Universitatii – Statui devenind un mare spatiu betonat in care statuile si cladirile istorice sunt sufocate (la propriu si la figurat!) de zecile de evenimente insotite de fum de gratare si decibeli mult peste limita.

Detalii despre proiecte aici:

Daca acest proiect s-ar realiza, ar duce la reducerea calitatii vietii locuitorilor din acest cartier, prin disparitia zonelor verzi si a parcului de langa Sala Palatului, aparitia unei zone betonate extinse sau cu foarte putina vegetatie in locul lor, iar problema aglomeratiei de masini din centrul capitalei nu ar disparea.

Grupul de Initiativa Civica Sala Palatului a gasit si a si propus edililor sectorului 1 solutii alternative, care sa creeze locuri de parcare suplimentare supraterane, cu costuri incomparabil mai mici si o realizare fara riscuri.

Aceasta problema s-ar mai putea rezolva si prin:

  • Descurajarea circulatiei masinilor prin centrul Capitalei, mai ales la ore de varf;
  • Incurajarea cetatenilor Bucurestiului sa foloseasca mai mult mijloacele de transport in comun sau mijloacele alternative;
  • Introducerea unei taxe pentru tranzitarea zonei centrale a orasului.

Cerem scoaterea de pe ordinea de zi a sedintei de Consiliu General a proiectelor de hotarare care nu au fost supuse dezbaterii publice.

Solicitam membrilor Consiliului General al Capitalei, să țina cont de interesele și drepturile noastre de cetățeni la o viață de calitate și să respinga acest proiect, argumentul principal fiind inutilitatea lui si impactul negativ pe care l-ar avea asupra comunitatii locale si a identitatii istorice a cartierului.

Orice semnatura, redistribuire a acestui articol sau a informatiilor despre petitie ne este de mare ajutor – va multumim!

Grupul de Initiativa Civica Sala Palatului
www.salapalatului.org
www.facebook.com/GrupulSalaPalatului